5
9

Látogatóirányító rendszer a Palota úti Várgarázsban

Építész generáltervező
Építészet
PARAGRAM Csapó Balázs, Polonyi Viktor SALT Burus Botond
Akadálymentesítés
Társművészetek
UTR
Grafika
Látványterv
Megbízó
Kivitelező
Generáltervező
Tervezés éve
2018-2019
Kivitelezés éve
2019
Fotó

A Budai Várnegyedben 2016-ban adták át a Lovarda utcafelszíne alatt, a várfal takarásában, a Karakas pasa tornya mögött elhelyezkedő Várgarázs 2. parkolót. A létesítményben olyan egységes és korszerű látogatóirányító rendszer kialakítása volt a cél, amely biztosítja a biztonságos és komfortos gépjármű- és gyalogosforgalmat. Mindezt a Budai Várnegyedtervezett megújítása, funkcióbővítése és fejlesztése indokolja, valamint az ezek nyomán várható intenzívebb és új igényeket támasztó használat.

 

A statikus irányítórendszer kivitelezése során a létesítménybe való eljutást és az abban történő tájékozódást segítő táblarendszer, ragasztott fóliák, fali felfestések, világító berendezések és egyéb kiegészítő jelzések valósultak meg a kihelyezési és grafikai tervek alapján.

 

A tervezett táblarendszerek és felületek modulháló-méretrendszerbe illesztettek. Tervezési szempont volt a minél kevesebb eltérő méretű hordozó használata. A feladat részét képezte a tájékoztató rendszer színkészletének, az egységesen alkalmazandó piktogramok körének meghatározása a gyalogos és gépjárműforgalom számára szolgáló jelzések megkülönböztetésével. A tervezés során meghatározó adottság volt a garázs egyes szintjeinek alacsony belmagassága, amit össze kellett hangolni a betűkészlet magyar-angol felirataival, illetve azzal, hogy a betűméreteket a különböző távolságokról történő olvashatóság szerinti kellett megválasztani.

Mutass kevesebbet
 3
Mutass többet
 4
No items found.

További projektek

No items found.