5
9

M3 középső szakaszának állomásai

Építész generáltervező
Építészet
PARAGRAM Csapó Balázs, Germán Tibor, Gurdon Balázs, Hargitai Bence, Kármán Anikó, Polonyi Viktor, Strak-Takács Orsolya, Szabó Henriett; SPORAARCHITECTS Hatvani Ádám, Dékány Tibor, Cziglécki Attila, Tóth Máté; APLUSZ Stúdió Kosztolányi Zsolt, Klopp András; BOGNÁR Brückner Dóra; TEAMPANNON Koszorú Lajos, Koszorú Bálint, Tornai Mátyás
Akadálymentesítés
Társművészetek
UTR
Grafika
Látványterv
Megbízó
Kivitelező
Generáltervező
Tervezés éve
2020-2022
Kivitelezés éve
2020-2022
Fotó

Az M3 metróvonal felújításának utolsó szakaszaként a PARAGRAM végzi a középső szakasz két kéregállomásának és hét belvárosi mélyállomásának építészeti generáltervezését, és készíti három állomás, a Semmelweis Klinikák, a Deák Ferenc tér és az Arany János utca építészeti terveit is.

A rekonstrukció keretében sor kerül az állomások teljes körű műszaki és építészeti felújítására, kiemelt szempontként érvényesítve a létesítmények akadálymentesítését. A meglévő műszaki adottságok és a rendelkezésre álló források által megszabott keretek között az egyetemes tervezés alapelveinek gyakorlati alkalmazásával, integratív megoldásokkal biztosítjuk az összetett műszaki követelmények teljesítését. Kiindulópontnak tekintve az állomások eredeti kiépítésének a maga korában igen progresszívnek számító tervezési elveit és értékeit, friss, egyúttal időtálló építészeti minőségű terek kialakítása a cél. A standardizálás és változatosság továbbra is alapvetés: a tervezők önmagukban is karakteres arculattal bíró állomások létrehozására törekszenek, amelyek ezzel együtt vonalszakasz szinten is értelmezhető, arculatilag illeszkedő együttest alkotnak. Hat mélyállomás peronszintjének akadálymentes elérését teszi lehetővé egy itthon egyedülálló megoldás alkalmazása, a meglévő lejtaknákba kerülő ferdepályás felvonók beépítése.

A fotókat a Magyar Építők engedélyével tesszük közzé.

Mutass kevesebbet
 3
Mutass többet
 4
No items found.

További projektek

No items found.